Merken

Zo kies je de juiste mountainbike die best bij je past

Je koopt niet elke dag mountainbikes. Dit is al een behoorlijke investering. Neem dus de tijd om de juiste keuze te maken. Alleen zo haal je het meeste plezier uit het mountainbiken. Om een ​​goede keuze te maken, moet je rekening houden met enkele belangrijke factoren. Bepaal voordat je op zoek gaat naar een geschikte mountainbike je beschikbare budget. Eenmaal bepaald wijk je daar best niet meer van af. Dit zal je zoektocht naar de beste mountainbike zoveel makkelijker maken.

Wat is je favoriete mountainbike terrein?

Je maakt alleen de juiste keuze als je weet wat je favoriete terrein is om op te mountainbiken. Gaat je voorkeur uit naar een vlak terrein of wil je je mogelijkheden testen op een meer heuvelachtig of zelfs een bergachtig parcours? Waar je nu al dat je je mountainbike slechts af en toe of dagelijks zult gebruiken? Daarnaast zijn uiteraard ook je rijcomfort, snelheid en leeftijd van belang bij je keuze van de juiste mountainbike.

Het frame van je mountainbike

Mountainbikes met een goede geometrie verbeteren je rijcomfort. Dat niet alleen, ook het materiaal waaruit het frame is gemaakt is belangrijk. Voor recreatieve doeleinden is een aluminium frame voldoende. Carbon en titanium zijn lichtgewichten en worden voornamelijk gebruikt bij wedstrijden.

Soort vering voor je mountainbike

Een mountainbike is uitgerust met een vering in de voorvork of een vering achteraan. Zo’n achtervering heeft meer grip op ruw terrein, is veiliger maar tegelijk ook zwaarder.

Andere factoren om op te letten bij de aankoop van een mountainbike zijn:  

  • Wielbevestiging: kies steekassen, die verhogen je stabiliteit
  • Inbouwbreedte van de wielen
  • Wielgrootte: uitgedrukt in inch
  • Banden: bepalen je veiligheid
  • Zadel: zorgt voor maximaal rijcomfort
  • Stuur: een breed stuur zorgt voor meer stabiliteit in de bochten.
  • Remmen: bepalen je veiligheid. Kies voor hydraulische schijfrem. Die leverende grootste remkracht en zijn minder slijtagegevoelig.

Woon je in de regio Amersfoort en ben je op zoek naar de juiste mountainbike? Dan is een bezoek aan Mountainbike Amersfoort zeker een goed idee.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *