Uncategorized

Wat koop je allemaal in een boerderijwinkel?

In veel dorpen en tegenwoordig ook in diverse steden vind je een zogeheten boerderijwinkel. In dit type winkel kun je ontzettend veel producten kopen die je ook in de normale supermarkt vindt, maar dan allemaal lokaal en met zorg geproduceerd. Veel boerderijwinkels hebben een groot assortiment biologische producten, maar dat is niet perse het uitgangspunt van zo’n winkel. Het principe is namelijk dat alles wat ze verkopen van lokale boeren moet komen. Daarmee steun je de lokale economie, en het is ook nog eens goed voor het milieu. De voedingsmiddelen hoeven namelijk niet ver vervoerd te worden, en dat scheelt enorm in de uitstoot.

Lekkernijen van de boerderijwinkel

Ben je op zoek naar allemaal lekkere hapjes? Ook dan is de kans groot dat je in een boerderijwinkel slaagt. Er zijn vaak ontzettend veel lokale bedrijven die dat soort lekkernijen maken. Denk maar eens aan allerlei soorten jam, kaas en brood. Dat zijn wel de basics voor als je een plankje met hapjes wilt maken voor een feestje. Maar in een boerderijwinkel vind je vaak ook zakjes met andere (zelfs zoete) lekkernijen. Chocolaatjes bijvoorbeeld, of gemixte, gebrande noten. Eigenlijk hebben ze in zo’n winkel veel van wat je normaal gesproken op de markt zou kopen. Het is net zo lokaal geproduceerd, en hartstikke vers. Het hoeft namelijk amper kilometers af te leggen om in de winkel terecht te komen, en dus ligt het veel eerder in de schappen dan de voedingsmiddelen in normale supermarkten.

Verse kaas en brood

Een van de redenen dat veel mensen maar al te graag een boerderijwinkel opzoeken is dat ze er hele lekkere en verse kaas en brood verkopen. Deze komen altijd van lokale producenten, en ze zijn heel ambachtelijk gemaakt. Vaak is het net ietsje duurder dan normale kaas of brood uit de supermarkt, maar dat proef je dan ook zeker! Dus wil jij jezelf eens verwennen of gewoon elke dag genieten van lekker eten? Kijk dan zeker of er een boerderijwinkel in de buurt zit!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.