Uncategorized

Gerecycled jeans

Ben jij op zoek naar gerecycled jeans? Ben jij gek op stijlvolle kleding, maar hecht je ook waarde aan het milieu? De kledingindustrie zorgt voor maar liefst 10% van de globale CO2 uitstoot. Dit maakt dat de kledingindustrie één van de grootste milieuvervuilers is. Maar wat kan je hier als individu zelf nu aan doen? Door het maken van bewuste keuzes, zorg jij dat je niet bijdraagt aan het probleem, maar aan de oplossing. Tweedehands kleding en gerecycled jeans zorgen ervoor dat oude kledingstukken nieuwe leven ingeblazen wordt. Zo hoeft er niets geproduceerd te worden, waardoor het milieu ontlast wordt.

Duurzame jeans kopen?

Een goed paar duurzame jeans is onmisbaar voor een complete garderobe. Ze komen in verschillende modellen en tinten denim, waardoor er voor iedere stijl wel een passend paar jeans te vinden is. Jeans wordt door middel van katoen gemaakt. Er is behoorlijk veel katoen nodig om een paar jeans te produceren. Deze planten hebben ook veel water nodig. Maar liefst 2500 liter water is er nodig om één paar jeans te produceren! Ook is er landbouwgrond nodig voor de katoenplanten, hierbij kan je al snel denken aan 10m2 voor een paar jeans. Wanneer je kiest voor duurzame jeans ontlast je het milieu. Er hoeft geen landbouwgrond vrijgemaakt te worden en dit bespaart water.

Unieke jeans op maat gemaakt

Wanneer je op zoek bent naar een paar unieke jeans,  wil je ook kiezen voor duurzaamheid. Zo kan je gerecycled jeans kopen die speciaal op maat gemaakt zijn. Het is namelijk niet altijd makkelijk om een paar jeans te vinden die helemaal naar jouw smaak is. Heb je bijvoorbeeld wijdere heupen of korte benen waardoor een paar jeans in jouw verhoudingen moeilijk te vinden is? Of wil je graag een apart model, zoals een boyfriend fit met korte pijpen of een slim fit met uitlopende pijpen? Door duurzame jeans op maat te laten maken, zorg jij dat je een unieke jeans hebt die als gegoten zitten! Zo loop je er niet alleen stijlvol, maar ook milieubewust bij.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *