Uncategorized

De voordelen van een abus fietsslot

Ook in ons land worden jaarlijks bijna 500000 fietsen gestolen, 466000 om precies te zijn. Om het risico op fietsdiefstal zo klein mogelijk te houden is een goed fietsslot onmisbaar. De keuze aan fietssloten was nooit eerder zo groot, kiezen wordt er dus niet makkelijker op. Een van de meest veilige fietssloten is een abus fietsslot. Er zijn ondertussen al zovele uitvoeringen van dit soort fietsslot dat er altijd wel een soort aan je verwachtingen voldoet.

Wat is een abus fietsslot?

Eigenaars van een fiets zijn steeds op zoek naar het beste fietsslot. Het is dus niet toevallig dat de belangstelling voor abus fietssloten hals over kop toeneemt. Met een abus fietsslot kunnen fietsdiefstallen makkelijk worden voorkomen. Je hebt de keuze uit schakelsloten, kettingsloten en vouwsloten, gepantserde en gewone staalkabelsloten en spiraalsloten. Zo is er voor iedereen een geschikt abus fietsslot beschikbaar.

Meerdere uitvoeringen

Je uiteindelijke keuze hangt van je persoonlijke wensen en verwachtingen af:

  • Abus kettingsloten: geschikt om je fiets ergens aan vast te maken. Deze sloten zijn uitgerust met een ketting van gehard staal en een krachtcel. Deze powercell zorgt ervoor dat de ketting nauwelijks uit het slot is te trekken.
  • Abus ringsloten: dit standaard model wordt op de meeste fietsen standaard gemonteerd. Het is een gebruiksvriendelijk fietsslot dat je voor maximale veiligheid best combineert met een extra slot.
  • Abus vouwsloten: compact, flexibel en handig fietsslot om overal mee te nemen.

Fietsslot met een keurmerk

Kies altijd voor een abus fietssloten met een keurmerk, in dit geval met het ART2 en ART4 keurmerk.

Onderhoud abus fietsslot

Een regelmatig en aangepast onderhoud verzekert je de lange levensduur van je abus fietsslot.

  • Voorzie je fietsslot van een stofkapje. Dat houd je fietsslot vrij van vuil en stof
  • Een slotspray houd alle onderdelen soepel
  • Gebruik geen vet dat zorgt ervoor dat vuil en stof zich ophopen in de onderdelen van je fietsslot
  • Hou de sleutel van je slot proper. Vuil en stof kunnen de draaiende cilinder blokkeren of ervoor zorgen dat je sleutel niet goed meer past

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *